Albert Ardèvol guanya el ‘Premi SusChem Joves Investigadors Químics’ Notícies

L’investigador Albert Ardèvol –que va dur a terme el seu doctorat al Laboratori de Simulació Computacional i Modelització () del Parc Científic de Barcelona– acaba de ser guardonat amb el ‘‘ en la categoria PREDOC pel treball ‘The molecular mechanism of enzymatic glycosyl transfer with retention of configuration: evidence for a short-lived oxocarbenium ion-like species‘, publicat en 2011 a Angewandte Chemie (), una de les més prestigioses revistes de química.

El PCB acull el workshop «Tissue Dynamics and Growth» de l’European Science Foundation Notícies

Els dies 7 i 8 de maig se celebra al l’Auditori Antoni Caparrós del Parc Científic Barcelona (PCB) el workshop «Tissue Dynamics and Growth», patrocinat per l’European Science Foundation (ESF) –sota la supervisió del FuncDyn Programme–, la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona i el Parc Científic Barcelona. Els organitzadors d’aquesta sessió de treball són Javier Buceta, lider del Grup de Modelització Teòrica i In Silico de Sistemes Biològics () –que forma part de la unitat Co.S.Mo. LAB (Computer Simulation & Modeling) ubicada al PCB– i els professors de la Universitat de Barcelona, Jaume Casademunt i Francesc Sagués.

Jornada sobre Química computacional al PCB Notícies

Els propers dies 22 i 23 de maig tindràn lloc a l’Aula Fèlix Serratosa del Parc Científic de Barcelona (Baldiri Reixac, 10) unes Jornades sobre el desenvolupament i disseny de models de càlcul informatic que simulen processos químics per al seu ús en sistemes de càlcul distribuït –el que popularment es coneix amb el terme de “grid”–. Es tracta d’una tecnologia innovadora que permet generar i recaptar dades a través de la interconnexió de recursos informatics (ordinadors, bases de dades i/o xarxes) geogràficament descentralitzats. En aquesta iniciativa participa activament el grup (Computer Simulation & Modeling) del PCB. L’entrada és lliure però l’aforament és limitat, raó per la qual cal reservar plaça.

Un estudi revela noves dades sobre les lleis que regulen el desenvolupament embrionari en els éssers vius Notícies

La recerca per comprendre els mecanismes del desenvolupament embrionari ha donat nous fruits gràcies a la col.laboració establerta entre biòlegs especialitzats en l’estudi de la mosca de la fruita (Drosophila melanogaster) i científics especialitzats en el disseny de models matemàtics que simulen el funcionament dels sistemes biològics. En concret, un treball per estudiar com es forma l’ala en la Drosophila, liderat pels investigadors Marco Milán, de l’Institut de Recerca Biomèdica (), i Javier Buceta, del Centre especial de Recerca en Química Teòrica () –ubicats al Parc Científic de Barcelona (PCB)–, ha permès descobrir una nova funció genètica que intervé en aquest procés i millorar la comprensió de les lleis internes que el regulen. L’article es publica avui, dia 11 de juliol, a la revista .