Els documents de l’OBD sobre reproducció assistida han obtingut un impacte decisiu en la legislació vigent Notícies

L’Observatori de Bioètica i Dret () de la Universitat de Barcelona ubicat al Parc Científic de Barcelona (PCB), ha reeditat i agrupat en un llibre la col·lecció de documents entorn a la reproducció assistida que el Grup d’Opinió de l’OBD ha elaborat des de l’any 2000. L’ocasió ha estat una bona oportunitat per analitzar les repercussions que aquests documents han tingut en l’àmbit científic i mèdic, i de manera especial el seu impacte en la legislació vigent, que ha estat molt significatiu. Tots ells es poden consultar on line i descarregar en format pdf en , i .

L’Observatori de Bioètica i Dret propugna que s’admeti, en determinades circumstàncies, la selecció de sexe per raons no terapèutiques Notícies

L’Observatori de Bioètica i Dret (OBD) de la UB, amb seu al Parc Científic de Barcelona, ha fet públic avui, durant una roda de premsa, el seu darrer , en què propugna una modificació de la legislació actual per la qual s’admeti “satisfer un desig legítim però no crucial” com és la selecció del sexe per raons no terapèutiques, en determinades circumstàncies, sempre que no sigui utilitzada com a sistema de discriminació i sempre que els mitjans que s’utilitzin per efectuar-la siguin proporcionats.

Equip PCB Page

Equip PCB Tots els avisos Benvinguda Suggeriments Reserva de sales Accesos directes: Directori Personal del PCB Comité d’empresa Comissió igualtat Codi ètic PCB Laboral General III Conveni Col·lectiu Calendari laboral...

Droplite rep 236.000 € del programa Neotec i el Segell d’Excel·lència de la Comissió Europea Notícies

DROPLITE, una spin-off de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) ubicada al Parc Científic de Barcelona, ha aconseguit una subvenció de 236.000 euros del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) en el marc de l’última convocatòria NEOTEC. La companyia també ha estat reconeguda amb el Segell d’Excel·lència (Seal of Excellence) de la Comissió Europea, un premi que s’atorga a aquelles startups amb projectes d’alta qualitat i innovació i gran potencial per a obrir nous mercats.

 

L’Atles del Proteoma Humà contribuirà a trobar la ruta cap a la medicina personalitzada Notícies

Líders mundials en proteòmica es reuneixen amb metges i investigadors locals avui i demà a CosmoCaixa Barcelona per impulsar l’ús en medicina personalitzada de la proteòmica, en una nova edició del B·Debate, una iniciativa de Biocat i Obra Social “la Caixa”, coorganitzada en aquesta ocasió amb el Parc Científic de Barcelona (PCB), la xarxa ProteoRed-ISCIII, l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) i el Centre de Regulació Genòmica (CRG). Quatre científics i científiques de renom en aquest camp –entre els que hi ha la Dra. Eliandre de Oliveira, cap de la Plataforma de Proteòmica del PCB– lideren la trobada.

 

Embryotools conclou amb èxit els primers assajos d’una innovadora tècnica de reproducció assistida Notícies

Embryotools –amb seu al Parc Científic de Barcelona (PCB)– ha finalitzat amb èxit els assajos en models animals per validar una nova tècnica de reproducció assistida coneguda com a Transferència de Fus Matern (Maternal Spindle Transfer, MST), una de les teràpies de reemplaçament mitocondrial que grups de científics capdavanters d’arreu del món estan estudiant per a la prevenció de malalties mitocondrials. Al projecte hi han col·laborat l’Animal Facility Alliance del PCB-PRBB i l’empresa Reprogenetics UK, ubicada a Universitat d’Oxford.

 

Aromics i Iproteos presenten el seus projectes al 16è Fòrum d’Inversió Healthcare Notícies

Aromics i Iproteos, amb seu al Parc Científic de Barcelona, han estat seleccionades per presentar el seus projectes innovadors al 16è Fòrum d’Inversió Healthcare Barcelona, celebrat aquest dimecres, 9 de març, al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB). La jornada, organitzada per Biocat, Esade BAN, Barcelona Activa i el COMB, té com a objectiu crear un espai de trobada entre les empreses del sector healthcare i inversors que podrien estar interessats en finançar la seva idea o producte.  Des de 2009, aquesta iniciativa ha servit de trampolí a més de 100 companyies després d’un procés de selecció en que s’han estudiat uns 400 projectes.

 

Jordi Quintana, membre del Comitè Directiu de la ‘Data Mining and Repurposing Task Force’ de l’IRDiRC Notícies

Jordi Quintana, cap de la Plataforma Drug Discovery del Parc Científic de Barcelona (PCB), ha estat nomenat membre del Comitè Directiu del ‘Grup de Treball Mineria de Dades i Reposicionament de Fàrmacs’ (Data Mining and Repurposing Task Force) del Consorci Internacional de Recerca en Malalties Rares  (IRDiRC). Espanya –a través del Instituto de Salud Carlos III– va ser el primer país europeu a sumar-se a aquest consorci, promogut en 2011 per la Comissió Europea i els Instituts Nacionals de Salut dels Estats Units (NIH) amb l’objectiu de fomentar la col·laboració internacional en la recerca de les més de 7000 patologies minoritàries registrades fins avui.

 

Jornada Lessons Learned: Fer més rendible l’R+D envers el ‘Drug Discovery’ Notícies

El proper 26 de febrer Biocat i CataloniaBio reuneixen al Parc Científic de Barcelona una selecció d’experts i professionals del sector de les ciències de la vida que compartiran les seves experiències i punts de vista sobre el procés de descobriment de nous fàrmacs. Ho faran durant la sessió Drug Discovery: Disseny de noves estratègies per ser més competitius, emmarcada dins el cicle de jornades ‘Lessons Learned: Compartint experiències per a impulsar la competitivitat’, un fòrum de coneixement i networking que té per objectiu compartir experiències i reflexions en diferents àrees estratègiques de coneixement i capacitats necessàries per reforçar la competitivitat de les empreses biotecnològiques.

 

El laboratori d’Eurofins Biolab del PCB, membre de la xarxa europea d’assajos alternatius EU-NETVAL Notícies

El laboratori d’Eurofins Biolab ubicat al Parc Científic de Barcelona (PCB) ha estat seleccionat com un dels 13 primers membres que integraran la nova Xarxa Europea de Laboratoris per a la Validació de Mètodes Alternatius (), creada pel Laboratori de Referència de la Unió Europea per a Alternatives a l’Experimentació Animal (), en resposta a la disposició de la , relativa a la protecció dels animals utilitzats amb finalitats científiques.