Kumux llança un software 2.0 que crea llum diferencial per millorar la salut humana i el creixement de les plantes Notícies

Enlighting Technologies, una spin-off de la UB ubicada al Parc Científic de Barcelona, ha creat Kumux, amb l’objectiu de llançar al mercat un software 2.0 de simulació espectral que, a través d’algoritmes patentats, permet generar llum diferencial per millorar tant la salut de les persones com el creixement de les plantes. Es tracta d’un sistema d’il·luminació intel·ligent, –autònom i basat en tecnologia LED, dissenyat perquè pugui integrar-se en qualsevol lluminària o plataforma de control.

 

Identifiquen un factor clau en la formació de tumors luminals de mama Notícies

Investigadors de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) al Parc Científic de Barcelona han descobert un nou mecanisme que opera en les cèl·lules cancerígenes de la mama que són positives per receptors d’estrogen. El treball revela que inhibint CPEB2, un factor clau en la via de senyalització d’estrogen, les cèl·lules cancerígenes proliferen menys, i en cas dels ratolins, s’aconsegueix protegir-los davant el càncer de mama luminal.

 

L’IRB Barcelona col·labora amb Amazon per crear una eina computacional que acceleri la recerca contra el SARS-CoV-2 Notícies

El Laboratori de Bioinformàtica Estructural i Biologia de Xarxes de l’IRB Barcelona, liderat per Patrick Aloy en el Parc Científic de Barcelona, ha unit forces amb Amazon Sciences per desenvolupar una eina computacional que generi, mitjançant intel·ligència artificial, una base de dades –de lliure accés a investigadors de tot el món– que incorpori tots els resultats científics publicats en relació al tractament del SARS-CoV-2.

 

Creant el mapa de cèl·lules del cos humà amb el suport de la Chan Zuckerberg Initiative Notícies

La Chan Zuckerberg Initiative (CZI) –un fons assessor de la Silicon Valley Community Foundation– ha anunciat avui el finançament de 85 projectes que formen part del Human Cell Atlas (HCA), un programa internacional que té com a objectiu mapejar tots els tipus de cèl·lules del cos humà per poder utilitzar aquesta informació en estudis de salut i malalties. El total de les subvencions és de 15 milions de dòlars en un any. Holger Heyn, líder de l’equip de Single Cell Genomics del Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica (CNAG-CRG), amb seu al Parc Científic de Barcelona, encapçala un dels projectes seleccionats per rebre finançament.

 

S’engega el projecte de formació i sensibilització Eudonorgan per augmentar la donació d’òrgans a la UE i països veïns Notícies

Proporcionar formació i sensibilitzar a la societat en la Unió Europea i països veïns amb la finalitat d’augmentar el nombre de donants és l’objectiu del projecte europeu EUDONORGAN, liderat per la Universitat de Barcelona (UB) juntament amb la Fundació Bosch i Gimpera (FBG) i la Fundació DTI (Donation & Transplantation Institute) ubicades al Parc Cientific de Barcelona (PCB). El projecte es basa en dos paquets de treball (WPs), Sensibilització Social i Formació de Formadors, aquest darrer coordinat per la Fundació DTI que, través del seu programa internacional TPM, ha capacitat als últims 25 anys uns 13.000 professionals de la salut de més de 100 països d’arreu el món.

 

Els biòlegs estructurals reivindiquen el potencial de la seva disciplina per extreure informació de qualitat al “big data” Notícies

De les dades massives obtingudes d’anàlisi genòmics als detalls més íntims de les proteïnes individuals. És el viatge que proposa l’IRB Barcelona als científics experts convidats aquesta setmana a participar a la Conferència Barcelona Biomed “Dels genomes a les estructures: mirant al “big data” des d’una perspectiva atòmica”, organitzada per l’Institut de Recerca biomèdica (IRB Barcelona), ubicado en el PCB, i la Fundació BBVA. La reunió, la 29ena d’aquesta sèrie de format think tank, se celebra des d’avui 28 al 30 de novembre a l’Institut d’Estudis Catalans, a Barcelona.

 

Un estudi de l’IRB sobre desenvolupament de la mosca ofereix noves pistes sobre formació de vasos sanguinis Notícies

Un treball de Sofia J. Araújo, investigadora associada de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) ubicat al Parc Científic de Barcelona (PCB), revela que la quantitat de centrosomes -petites estructures intracel·lulars- que contenen les cèl·lules determina la forma final que adopten i la seva funció. L’estudi es publica avui a la revista Current Biology.