Kumux llança un software 2.0 que crea llum diferencial per millorar la salut humana i el creixement de les plantes Notícies

Enlighting Technologies, una spin-off de la UB ubicada al Parc Científic de Barcelona, ha creat Kumux, amb l’objectiu de llançar al mercat un software 2.0 de simulació espectral que, a través d’algoritmes patentats, permet generar llum diferencial per millorar tant la salut de les persones com el creixement de les plantes. Es tracta d’un sistema d’il·luminació intel·ligent, –autònom i basat en tecnologia LED, dissenyat perquè pugui integrar-se en qualsevol lluminària o plataforma de control.

 

L’IRB Barcelona col·labora amb Amazon per crear una eina computacional que acceleri la recerca contra el SARS-CoV-2 Notícies

El Laboratori de Bioinformàtica Estructural i Biologia de Xarxes de l’IRB Barcelona, liderat per Patrick Aloy en el Parc Científic de Barcelona, ha unit forces amb Amazon Sciences per desenvolupar una eina computacional que generi, mitjançant intel·ligència artificial, una base de dades –de lliure accés a investigadors de tot el món– que incorpori tots els resultats científics publicats en relació al tractament del SARS-CoV-2.

 

Creant el mapa de cèl·lules del cos humà amb el suport de la Chan Zuckerberg Initiative Notícies

La Chan Zuckerberg Initiative (CZI) –un fons assessor de la Silicon Valley Community Foundation– ha anunciat avui el finançament de 85 projectes que formen part del Human Cell Atlas (HCA), un programa internacional que té com a objectiu mapejar tots els tipus de cèl·lules del cos humà per poder utilitzar aquesta informació en estudis de salut i malalties. El total de les subvencions és de 15 milions de dòlars en un any. Holger Heyn, líder de l’equip de Single Cell Genomics del Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica (CNAG-CRG), amb seu al Parc Científic de Barcelona, encapçala un dels projectes seleccionats per rebre finançament.

 

New Born Solutions crea el primer dispositiu que detecta la meningitis infantil de manera no invasiva i en 3 segons Notícies

L’startup catalana New Born Solutions ha creat el primer dispositiu mèdic per detectar la meningitis infantil de manera no invasiva i en només tres segons. La companyia, amb seu al Parc Científic de Barcelona (PCB), és una de les vint beneficiàries de l’ajut Startup Capital d’ACCIÓ –una injecció de fins a 75.000 euros a fons perdut per impulsar el creixement de empreses tecnològiques emergents– i té previst començar la comercialització del producte l’any 2020.

 

Genesis Biomed crea un fons d’inversió per projectes de biomedicina en fase primerenca Notícies

Genesis Biomed ha presentat avui al Parc Científic de Barcelona (PCB) el seu fons d’inversió Genesis Ventures, integrat per diversos family offices, que apostarà per projectes en fase molt primerenca de l’àmbit de la biomedicina. Amb aquesta iniciativa, la companyia ubicada al PCB vol  ajudar els investigadors i emprenedors a assolir el valor necessari de la seva recerca i, posteriorment, atreure la primera ronda d’inversió de fons corporatius o capital risc (Series A).

 

L’Institut de Ciències de Cosmos de la UB crea una nova unitat tecnològica al Parc Científic de Barcelona Notícies

L’Institut de Ciències del Cosmos de la UB (ICCUB) ha constituït al Parc Científic de Barcelona la unitat ICCUB-Tech, centrada en el desenvolupament d’instrumentació i sistemes de tractament de dades massives (big data), tant per a projectes científics i tecnològics com per a empreses. Amb aquesta iniciativa, el centre –una de les quatre unitats que constitueixen l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC)– vol transferir el coneixement generat en els projectes de ciències de l’espai i de partícules a altres camps, com ara la tecnologia mèdica, la genòmica o les geociències marines.

 

L’IRB Barcelona crea un mètode avançat i la primera plataforma de simulacions d’ADN Notícies

El Laboratori de Modelització Molecular i Bioinformàtica de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), liderat per Modesto Orozco, publica avui a Nature Methods un nou mètode que permet simular la dinàmica de l’ADN a nivell atòmic amb una exactitud mai abans aconseguida.Totes les simulacions i la seva anàlisi estan allotjats a la primera plataforma de simulacions atomístiques d’àcids nucleics desenvolupada fins ara, la qual és lliure i accessible a tota la comunitat científica dins de la infraestructura de l’Institut Nacional de Bioinformàtica i la xarxa europea ELIXIR-Excellerate.