Es presenta el nou laboratori de ChemBioBank Notícies

Avui dijous 23 de juliol ha tingut lloc al Parc Científic Barcelona l’acte de presentació del nou laboratori de , una iniciativa d’àmbit espanyol que té com a objectiu la generació d’una biblioteca ordenada de compostos químics, principalment d’origen acadèmic, i la seva caracterització per mètodes de screening virtuals i experimentals. A l’acte han intervingut el director general del PCB, Fernando Albericio, i representants de les tres institucions promotores de ChemBioBank: Jordi Quintana, responsable de la Plataforma de Drug Discovery del Parc Científic Barcelona (PCB), que coordina el projecte; Mabel Loza, coordinadora de la Plataforma de Screening de la Universidade de Santiago de Compostela (USC) i Ferran Sanz, director del programa d’Informàtica Biomèdica de l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica de Barcelona (IMIM) .

La Plataforma de Drug Discovery del PCB presenta el nou laboratori de ChemBioBank Notícies

El proper dijous 23 de juliol, de 12 a 13h, tindrà lloc a l’Aula Fèlix Serratosa, de l’edifici Cluster del Parc Científic Barcelona (c/ Baldiri Reixac, 10), l’acte de presentació del nou laboratori de . ChemBioBank és una iniciativa d’àmbit espanyol –coordinada per la ubicada al PCB– que té com a objectiu la generació d’una biblioteca ordenada de compostos químics, principalment d’origen acadèmic, i la seva caracterització per mètodes de screening virtuals i experimentals, per tal de generar una base de dades químico-biològica anotada.

Neix un projecte público-privat d’innovació oberta per reposicionar 20 fàrmacs Notícies

Un projecte público-privat d’innovació oberta per descobrir nous fàrmacs basats en reposicionament (repurposing) –resultat d’un acord de col·laboració entre la Plataforma Drug Discovery (PDD) del Parc Científic de Barcelona (PCB) i les empreses SOM Biotech i Metasbio, amb seu al PCB– ha obtingut un ajut de 441.884 euros de la Fundación Genoma España a través de la línea de crèdit Innocash. Inicialment, els tres partners han seleccionat àrees terapèutiques caracteritzades per una gran necessitat mèdica i potencial de mercat, particularment malalties del Sistema Nerviós Central, malalties orfes, i oncologia.

L’èxit de la 4a edició consolida l’SSM com a un programa de formació referent al sector biofarmacèutic Notícies

El proppassat divendres va concloure la quarta edició de l’, que va tenir lloc del 2 al 13 de juliol a les ciutats de Mont-real i Quebec City (Canadà). Com a la darrera edició, l’SSM3 –que es va dur a terme al Parc Científic de Barcelona (PCB) al juliol de 2011, més de 40 experts internacionals del món farmacèutic, biotecnològic i de la recerca acadèmica van donar a conèixer als participants totes les fases del procés de producció i desenvolupament dels medicaments, des de l’idea inicial fins l’arribada al mercat, passant per aspectes tan rellevants com el business development, el finançament (venture capital), el Partenariat Public-Privat (PPP), el market access i la innovació oberta. Entre els integrants d’aquest panel de professionals hi van destacar Jordi Quintana, director tècnic de Desenvolupament de Negoci Científic del PCB i cap de la Plataforma Drug Discovery, i Ivo Gut, director del Centre Nacional d’Anàlisis Genòmica (CNAG), amb seu al PCB.

Humanfarma, un projecte de partenariat públic-privat de recerca translacional per al descobriment de fàrmacs Notícies

El Parc Científic de Barcelona (PCB) és un dels membres del consorci Humanfarma, l’objectiu del qual és el desenvolupament de nous compostos actius per al descobriment de fàrmacs mitjançant la recerca translacional, directament en mostres de pacients. Al projecte –que té un pressupost de 4,1M€ i serà finançat parcialment pel Ministeri d’Economia i Competitivitat en el marc del subprograma Innpacto– també hi participen la Universitat de Santiago de Compostela (USC) i quatre biotecnològiques: GalChimia, Oryzon Genomics, Vivia Allosterics i Vivia Biotech, coordinadora del projecte.

La Plataforma Drug Discovery del PCB liderarà un projecte sobre reposicionament de fàrmacs per a malalties rares Notícies

L’Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) finançarà el projecte de recerca “Reposicionamient de fàrmacs per a malalties rares”, liderat per la Plataforma Drug Discovery (PDD) del Parc Científic Barcelona, i en què també hi participa Jordi Mestres, coordinador del grup de recerca en Quimiogenòmica de l’IMIM (Institut de Recerca Hospital del Mar) i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), juntament amb Mabel Loza, de la Universitat de Santiago de Compostela (USC). Es tracta d’una de les tres propostes aprovades per l’ISCIII, en el marc de l‘International Rare Diseases Research Consortium (IRDiRC), una iniciativa internacional que va sorgir el 2011 a proposta de la Comissió Europea i de l’Institut Nacional de la Salut dels Estats Units (INH).

Intelligent Pharma presenta IDBS al Parc Científic Barcelona Notícies

El proper dijous 26 de maig, a les 9:30h del matí, Intelligent Pharma presentarà al Parc Científic Barcelona IDBS, el proveïdor i líder mundial de solucions innovadores en gestió de la informació i el coneixement en l’àrea de ciències de la vida per a companyies i grups de recerca arreu del món. L’acte constarà d’una primera part, centrada en la presentació general d’IDBS i el resum de les solucions que ofereix, amb la explicación d’un cas d’èxit a càrrec de Jordi Quintana, director tècnic de Desenvolupament de Negoci Científic del PCB. En la segona part, es donaran a conèixer algunes d’aquestes solucions, com ara les E-WorkBook, per la gestió de la recerca en laboratoris.

El PCB participa al 14è Congrés Europeu de Biotecnologia Notícies

En el marc del 14th European Congress on Biotechnology, que se celebra al Palau de Congressos de Catalunya (Barcelona) fins el 16 de setembre, ACC1Ó i Biocat han organitzat avui a les 18.30h la sessió “European Business and Technology Center (EBTC): EU-India Business Gateway Seminar”, que pretén analitzar les oportunitats de negoci que ofereix l’India per a les empreses europees. A la taula rodona participen experts de diverses entitats, entre els quals s’inclou Fernando Albericio, director general del Parc Científic Barcelona(PCB). El PCB es va afegir a l”acord subscrit a BioAsia 2009 entre Biocat i Genome Valley, el principal bioclúster de l’Índia, per promoure de forma conjunta activitats en el sector biotecnològic. Altres convidats que hi intervindran són Shakti Meggapan, de la Federació d’Associacions Biotecnològiques d’Àsia; Isidre Sala (COPCA), en representació del consorci Eurochambers que promou l’EBTC –un servei finançat per la UE que pretén augmentar la participació europea al mercat indi en biotecnologia–, i Jordi Bacardit, de l’empresa catalana SVS, present a Mumbai.

La Plataforma de “Drug Discovery” amplia la seva oferta de serveis Notícies

La Plataforma de Drug Discovery s’ha traslladat recentment a un nou espai ubicat a la planta baixa de l’Edifici Modular del Parc Científic de Barcelona (PCB), des d’on continuarà la seva activitat de consultoria i oferirà, a més, recerca i tecnologia computacional per a l’anàlisi de bases de dades de compostos, amb l’objectiu de facilitar i accelerar el procés de disseny de nous medicaments.

Barcelona acull l’European Chemical Biology Symposium Notícies

Ahir, 10 de juliol es va inaugurar al Parc Científic de Barcelona (PCB) l’European Chemical Biology Symposium (ECBS 2008) que organitzen de forma conjunta el PCB i l’Institut Municipal d’Investigacions Mèdiques (IMIM-Hospital del Mar). L’objectiu d’aquesta trobada és reunir a investigadors de diverses àrees científiques interessats en la chemical biology per tal d’exposar i debatre amb els experts les línies de recerca en curs i les perspectives de futur que s’obren en aquest àmbit, així com les iniciatives conjuntes que s’estan desenvolupant en aquesta àrea emergent.